Pusryčiams labiausiai mėgstu valgyti įvairius blynus – mano mėgstamiausi lietiniai su kumpiu ir sūriu.
Lietiniams:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
3 kiaušiniai
truputis druskos ir cukraus
Šiek tiek aliejaus kepimus ir šlakelis – į pačią tešlą.
Įdarui:
Fermentinio sūrio,
Virto kumpio,
Kiaušinio
Gaminimas:
Iš lietiniams skirtų produktų paruošiame tešlą. Kad neatsirastų miltų gumuliukų, pilkite ne visą pieną iš karto ir plakite tirštesnę tešlą. Supylus likusį pieną, įmaišius kiaušinius, įdėkite šiek tiek druskos ir cukraus.
Pabaigoje įmaišykite šiek tiek aliejaus – bus lengviau kepti.
Lietinių tešla turėtų būti šiek tiek skystesnė už grietinę – kad įpylus į keptuvę lengvai padengume ją plonu sluoksniu. Jei lietiniai gaunasi stoli ar tešla sunkiai dengiasi – įpilkite šiek tiek pieno ar vandens.
Tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti – kad išbrinktų miltai.
Tuo metu gaminkite įdarą:
Kiaušinį išmaišykite nedideliame dubenėlyje. Nereikia plakti iki putų, tačiau trynys turi susimaišyti su baltymu.
Griežinėliais supjaustykite kumpį bei sūrį.
Pradėkite kepti lietinius. Jų reikės tiek, kiek tuo metu valgysite. Kuomet iškeps pirma blyno pusė, jį apverskite ir iškart tepkite kiaušiniu – patepus ant vienos pusės dėkite kumpį, ant kitos – sūrį.
Kuomet sūris pradės tirpti, lietinį perlenkite pusiau, o vėliau – dar kartą per pusę.
Turėtų gautis trikampio formos įdarytas lietinis.
Valgykite su grietine.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.