Galima kavą susimalti ir be kavamalės tokiais būdais
- Naudokite grūstuvę. Geriausia iš pat pradžių įberti tik kelias pupeles, kitaip jos pradės lakstyti po visą virtuvę. Iš pradžių gali atrodyti sudėtinga, nes pupelės vis bando išslysti iš po grūstuvo, bet su praktika ateis ir įgūdžiai.
- Skaldykite plaktuku. Pupeles suberkite į plastikinį maišelį, naudojamą šaldymui arba tarp pergamentinio popieriaus lakštų, ir tą pakuotę įdėkite tarp dviejų rankšluosčių. Naudokite arba plaktuką mėsai minkštinti, arba paprastą plaktuką. Pupeles skaldykite trumpais tolygiais smūgiais. Pupelių skeveldros gausis nevienodo dydžio, todėl kava gal bus ir ne pati kokybiškiausia, bet galima naudoti ir tokias pupeles.
- Pervažiuokite pupeles kočėlu. Metodas panašus į skaldymą plaktuku, tik čia vietoj plaktuko naudosite kočėlą. Naudokite storą plastikinį maišelį arba pergamentinį popierių ir porą plonų rankšluosčių, tada pavoliokite maišelį kočėlu, stipriai spausdama, kad pupelės susitraiškytų. Kočiokite tol, kol pupelės susitraiškys tiek, kiek jums reikės. Jeigu neturite kočėlo, pravers storas butelys arba skardinė.
- Naudokite senovinę rankinę mėsmalę. Tai gali atrodyti kaip jūsų močiutės metodas, bet sumals gerai.
- Sumalkite pupeles blenderiu. Blenderiu galima sumalti daug ką, įskaitant ir kavą.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.