Trapučiai ir duoniukai, be abejonės, tikrai yra sveikiau negu kokie čipsai ir sausainiai. Duoniukus galima valgyti kaip duonos pakaitalą. Ypač naudingi tie, kurie pagaminti iš pilno grūdo. Tiesa, ir juose būna nelabai sveikų ingredientų – cukraus, krakmolo, dažnai ir skonio stipriklių. Naudingiausiais laikomi duoniukai, kurie būna apdoroti ekstruzijos būdu, t.y. grūdai būna smarkiai suspausti. Tokius ir kepti tereikia labai trumpai, todėl išlieka visi naudingiausi vitaminai ir mikroelementai. Tik turėkite omeny, kad tokie gaminiai labai kaloringi – net apie 300-320 kcal/100 g. Bet su saiku jų valgyti tikrai gerai.
Ryžių trapučius galite valgyti, jei netoleruojate gliuteno – mat ryžiai gliuteno nelabai turi. Bet tai vis tiek nėra labai sveikas maistas – juose yra daug sodos, dažnai ir dirbtinių skonio priedų, mažai skaidulinių medžiagų. Taigi jei norite trapučių, geriau valgykite pilno grūdo paplotėlius.
http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/sveika-mityba/renkames-duona-kuri-sveikiausia-728-389795
http://priekavos.lt/8-apsisaukeliai-prisidenge-sveiko-maisto-aureole/
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.