Plačiai paplitęs mitas, kad virintą vandenį sveikiau gerti negu nevirintą. Iš tikrųjų, nuo virinimo jis gali pasidaryti tik blogesnis. Senais laikais nuo nevirinto vandens grėsdavo užsikrėsti visokiais mikrobais, todėl virinti vandenį tikrai buvo gerai. Bet dabar viskas jau pasikeitę. Mūsų vanduo pakankamai saugus vartoti ir nevirintas, nes jis pumpuojamas iš giluminių gręžinių, be to, dezinfekuojamas nedideliu chloro kiekiu (Lietuvoje jo dedama visai mažai, skirtingai negu tuose kraštuose, kur gėrimui tenka naudoti paviršinį vandenį). Todėl jame nebėra beveik jokių mikroorganizmų. Problema gali būti nebent sunkieji metalai, atsisluoksniuojantys nuo yrančių vamzdžių. Virinimas šiuo atžvilgiu tik pablogina situaciją, nes verdant išgaruoja grynas vanduo ir kietųjų dalelių koncentracija dar padidėja.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.