Nekaloringi patiekalai:
Tai visokios salotos:
Vištienos salotos 4asm:
200g įvairių salotų lapų
2 pomidorai
po indelį konservuotų žirnelių ir kukurūzų;
2 vištos krūtinėlių puselės
2 ananaso griežinėliai
150 ml jogurto
Žiedinių kopūstų apkepas su pomidorų padažu
1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g),
2 valg. šaukšt. sviesto,
1 riekelė baltos duonos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
400 g pomidorų,
½ arbat. šaukšt. čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų krapų lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais. Sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuplauti po stipria šalto vandens srove. Sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 5 min. Kepimo formą ištepti ½ a. š. aliejaus ir išdėlioti apvirtą ir nuvarvintą kopūstą. Duonos riekelę sutrupinti , sumaišyti su sūriu, citrinos žievele ir pabarstyti kopūstus. Ant viršaus išdėlioti smulkiais gabaliukais susmulkintą sviestą ir kepti 200° karštumo orkaitėje 12 min.
Padažui blanširuoti pomidorus, nulupti odelę, padaryti iš jų piurė ir pertrinti ją per sietelį. Virti 10 min. Pagardinti čiobreliais, druska ir pipirais. Sumaišyti su likusiu sviestu ir krapais. Patiekti su apkepu
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.