Aš pati tai mėgstu gaminti tokį moliūgų pyragą (Pietų Afrikos receptas):
- 1 kg žalio supjaustyto moliūgo
- 60 ml (4 šaukštai) cukraus
- 45 ml (3 šaukštai) sviesto
- 2 kiaušiniai
- 80 ml miltų (iš patirties galiu pasakyti, kad galima ir daugiau)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- druskos
- 80 ml pieno
- grūsto muskato, gvazdikėlių ir cinamono
Moliūgą iškepkite orkaitėje, kol suminkštės ir sutrinkite bulvių grūstuve. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Cukrų ir sviestą sumaišykite iki kreminės konsistencijos, po vieną sudėkite kiaušinius ir toliau juos plakite. Sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais ir sudėkite viską į mišinį pakaitom su pienu. Pridėkite trintą moliūgą, tik per smarkiai nemaišykite. Sudėkite tešlą į riebalais pateptą formą ir apibarstykite prieskoniais. Kepkite 30-45 minutes.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.