Galima gaminti taip: kepant keptuvėje, orkaitėje ir mikrobangėje. Keptuvėje jie gaminami taip:
- 4 bulvės
- 1 l aliejaus
- 3 valgomieji šaukštai jūros druskos
- prieskonių – kajeno pipirų, kario ir t.t.
- Supjaustyk bulves į norimo storumo riekeles. Druską sudėk į didelį dubenį su vandeniu ir pusę valandos ten mirkyk supjaustytas bulves. Po to nuplauk jas kiaurasamtyje ir nusausink.
- Išsirink aliejų, kuriame norėtum skrudinti bulves. Tinka saulėgrąžų, dygminų, žemės riešytų ir kt. aliejai, bet daug žmonių renkasi alyvuogių, nes jame nėra trans riebalų.
- Įkaitink gilią keptuvę su aliejumi iki 177-190C. Turi būti mažiausiai 2.5 cm aliejaus ant dugno. Aliejaus temperatūrą tikrink termometru arba jeigu neturi specialaus termometro, pamerk į jį šaukštą ir žiūrėk, ar ant šaukšto neatsiranda burbuliukų.
- Skrudink bulvytes nedideliais kiekiais, išimdama jas, kai pasidaro auksiškai rudos. Jei skrudinsi visas iš karto, aliejaus temperatūra gali per daug nukristi.
- Ištrauktas bulvytes sudėk ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Jei nori, pabarstyk prieskoniais.
- Skanaus!
Kepti orkaitėje čipsai
- 4 bulvės
- 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
- rupi jūros druska
- Įkaitink orkaitę iki 260C.
- Supjaustyk bulves, geriausia su pjaustykle.
- Padėk bulvių riekeles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų dalis drėgmės.
- Kepimo groteles patepk sviestu arba aliejumi ir išdėliok bulves vienu sluoksniu ant skardos.
- Naudodamasi teptuku, patepk bulves tirpintu sviestu.
- Groteles įdėk į orkaitės vidurį ir kepk 15-20 min., kol pradės ruduoti čipsų kraštai.
- Išimk juos iš orkaitės ir pabarstyk jūros druska.
Čipsai, kepti mikrobangėje
- Bulvės
- Druska ir kiti prieskoniai (nebūtinai)
- Alyvų aliejus (nebūtinai)
- Supjaustyk bulves pjaustykle.
- Pamirkyk bulves vandenyje, kad pasišalintų perteklinis krakmolas. Išdžiovink jas ore. Jei nori čipsus pasūdyti, į tą vandenį įdėk 3 šaukštus druskos.
- Drėgmės perteklių pašalink padėdama čipsus ant švarių servetėlių arba popierinio rankšluosčio ir lengvai paspausdama. Pasistenk pašalinti kuo daugiau vandens.
- Padėk bulves į lėkštę ir užklok popieriniu rankšluosčiu. Žiūrėk, kad bulvių riekelės nesiliestų vienos su kitom.
- Kepink čipsus 3 minutes įjungusi mikrobangę visu galingumu.
- Ištrauk lėkštę iš mikrobangės, apversk čipsus kita puse ir kepk 3 minutes ant 50% galingumo.
- Ištrauk iš mikrobangės, vėl apversk ir kepk 1 minutės intervalais ant 50% galingumo. Kepk tol, kol jie pasidarys skaniai traškūs ir auksiškai rudi per vidurį.
- Jei nori, paskanink visokiais prieskoniais.
Skanių čipsų!
http://www.wikihow.com/Make-Potato-Chips
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.