ei norite patikrinti nepramuštą kiaušinį, ar jis šviežias, įdėkite jį į indą su vandeniu. Jeigu kiaušinis guli dugne tiesiai ant šono, vadinasi, jis tikrai šviežias. Jeigu guli dugne ant šono, bet vienas galas pakilęs aukštyn, vadinasi, kiaušinis jau nebelabai šviežias, bet valgyti jį dar galima, tik reikia gerai išvirti arba suvalgyti tučtuojau. Jeigu kiaušinis plaukioja paviršiuje, tada jau tikrai sugedęs – meskite jį lauk.
Taip yra dėl to, kad kiaušinio lukštas turi daugybę smulkių porų, ir kuo daugiau oro pro jas patenka, tuo labiau sensta kiaušinis. Tada taip pr išeina.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.