Deja, nelabai ilgai. Vynas kaip švieži vaisiai – greitai gendantis, o oras, patenkantis į jį, tampa jo priešu vos tik atidarius butelį.
Vyno parduotuvėse galima rasti daugelio konservavimo/išsaugojimo sistemų ir prietaisų, kurie padeda ištraukti iškart visą orą iš butelio arba įleidžia inertines dujas, tačiau tai yra beveik tas pats, kas vėliau bandyti uždaryti butelį iki pusės įkišant kamštį.
Užtenka vyną palaikyti kambario temperatūroje 1- 2 dienas, po to jis labai staiga pradeda gesti ir prarasti visas savo savybes. Šaldytuve galima laikyti iki savaitės. Stipresnius vynus, pavyzdžiui, Port ar Sherry galima laikyti truputėlį ilgiau, tačiau po savaitės vis tiek pradeda vykti skaidulų degeneracija.
Taigi geriausia būtų tiesiog išgerti vyną per porą dienų. Sunaudokite jį maisto gamyboje arba pasikvieskite draugų, jų kompanijoje vyno gėrimas taps dar malonesnis.
Vienas raminantis akcentas: net jei vynas tampa per „senas“ vartojimui, jis nepadarys žalos. Jis gali prarasti savo skonį, tapti vandeningas, drumzlinas ir neteikiantis džiaugsmo, tačiau jis tikrai neturės savyje jokių toksinių medžiagų, kenkiančių organizmui.
Skanaus vyno!
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.