Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.
Gero kepimo!
http://www.thekitchn.com/how-to-cook-salmon-in-the-oven-cooking-lessons-from-the-kitchn-204559
http://www.wikihow.com/Bake-Salmon
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.