Išbandyk šiuos triušienos receptus – turėtų būti neblogi:
Skrudinta triušiena su greipfruto sultimis
- Stiklinė miltų
- arbatinis šaukštelis česnako miltelių
- 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų
- 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių (nebūtinai)
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 0,75-1 kg triušis, supjaustytas gabalėliais
- 1 greipfruto sultys
- 1/2 stiklinės aliejaus (arba kad keptuvėje susidarytų apie 1 cm sluoksnis)
- 1 vidutinis svogūnas, supjaustytas
Miltus sumaišyk su prieskoniais. Kiekvieną triušienos gabalėlį pamirkyk greipfruto sultyse, tada pavoliok į miltų ir prieskonių mišinį, kad mėsa gerai pasidengtų. Į didelį ir sunkų puodą supilk aliejų su supjaustytu svogūnu ir pakaitink ant didelės ugnies. Tada sudėk triušienos gabalus ir apkepink iš vienos pusės, tada iš kitos. Sumažink ugnį, sumaišyk likusias greipfruto sultis ir miltų mišinį ir sudėk visa tai į puodą. Uždenk ir po truputį skrudink, kol mėsa suminkštės, nuolat pavartydama mėsą, kad nepridegtų. Triušienos sriuba
- 1 arba daugiau triušio kaulai
- 1-2 l vandens
- supjaustytų morkų
- kapotų svogūnų
- išmirkytų lęšių arba skaldytų pupelių, šviežių arba konservuotų pomidorų
- druskos, pipirų ir česnako miltelių pagal skonį
- truputis sviesto
(Tikslūs produktų kiekiai nenurodyti, kad galėtum dėti skirtingus kiekius pagal tai, ką mėgsti arba ką turi.) Kaulus apvirk vandenyje dideliame puode. Tada išimk juos iš sultinio ir nugramdyk nuo jų mėsą. Triušienos gabaliukus vėl suberk į sultinį ir sudėk morkas, svogūnus, lęšius arba skaldytas pupeles ir pomidorus… ir dar kokių nors daržovių, kokios tau patinka. Įberk druskos ir prieskonių, įdėk sviesto ir virink tol, kol daržovės suminkštės. Kanadietiškas triušienos troškinys
- 1 didelis triušis
- 1 l vandens
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 6 supjaustytos morkos
- 6 kubeliais pjaustytos vidutinio dydžio bulvės
- stiklinė kukurūzų grūdų
- stiklinė žaliųjų žirnelių
- 1 vidutinis svogūnas, supjaustytas
- stiklinė supjaustyto saliero
- 1 lauro lapas
- druskos ir pipirų pagal skonį
Triušį išvirk vandenyje, kol mėsa suminkštės, tada išimk jį iš puodo ir atskirk mėsą nuo kaulų. Mėsą sudėk į didelį puodą, įpilk 2 stiklines sultinio, kuriame virė triušis, užvirink ir pridėk tirštinančio padažo, kurį pagaminsi sumaišiusi krakmolą su 1/4 stiklinės sultinio. Pavirink dar minutę ir sumažink ugnį. Sudėk likusius ingredientus.
O čia šis tas prie triušienos:
- stiklinė miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai riebalų
- 0,25-0,5 stiklinės pieno
Sausus ingredientus sumaišyk dubenyje, riebalus išsuk iki grietinės tirštumo ir viską sumaišyk. Supilk pieną, lengvai maišydama, kol tešla pasidaro vientisa, o tada dėk ją po šaukštą į kunkuliuojantį troškinį. Sumažink ugnį tiek, kad troškinys vos virtų, ir tegul koldūnai paverda 10 minučių, tada uždenk ir pavirink dar 10 minučių.
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.